woensdag 30 januari 2013

Zeg nooit nooit...

Ik bied mijn excuses aan. Sorry voor de keren dat ik dacht, stiekem of hardop, zo'n "overbodig" en duur apparaat als een stansmachine, dat is nou echt zonde van je geld. Dat ga ik nooooooit kopen. En zie daar, sinds gisteren ben ik de (toch wel trotse) eigenaar van een cuttlebug...

Het zit zo. Ik ben vrij nuchter van aard en vind het daarnaast erg snel "zonde" om geld uit te geven. Niet dat ik van dat laatste erg veel bezit, maar wat ik dan heb vind ik wel leuk om te houden, haha. Altijd al wel gehad, als kind al. Nu merkte ik de afgelopen anderhalf jaar wel al dat mooi papier, grappige stempels en leuke lintjes een vreemd effect hebben op mij. Ik wordt er hebberig van... En daarbij komt dat ik ook nog eens erg gevoelig ben voor aanbiedingen (zoals veel vrouwen vrees ik). Mijn collectie papier en knutselspullen is dan ook al wel aardig uitgebreid de afgelopen tijd.

Maar, ik vond nog steeds, een stansmachine ging me wat te ver. Zo'n apparaat is echt véél te duur, vond ik. De meeste vormen kun je ook gewoon knippen, vond ik. En om voor elk figuurtje een ander stansje te kopen, werd wel een erg prijzige hobby, vond ik. Maar toen ik een hele mooie aanbieding voor een tweedehands stansmachine kreeg, begon ik toch wel erg te twijfelen. Mmm, niet meer priegelen met het knippen van decoratieve randjes, embossingeffecten kunnen creëren, mijn eigen letters/titels kunnen stansen...


Nou ja, je hebt het al gelezen, ik ging overstag en ben sinds gisteren in het bezit van zo'n mooie groene "pers". En het is leuk zeg! Uiteraard kon ik het niet laten om gister meteen wat uit te proberen en ik heb meteen een CAS-kaartje in elkaar gedraaid (letterlijk, haha). Een embossingfolder gebruikt, een nestabillitie (cirkel met geschulpte rand) en letters uit een alfabetstans. Aangevuld met een geponst randje, een geknipt vlindertje en wat stiksteekjes met een witte gelpen.



Ik wil wel graag proberen om het apparaat aanvullend aan mijn eigen stijl te gebruiken. Ik zal geen "bloemenmeisje" worden, en ook de gestanste romantische kadertjes en Hollandse huisjes zijn niet aan mij besteed. Alhoewel, zeg nooit nooit, heb ik ondertussen geleerd...


Iemand nog ideeën voor musthave - stansen of embossingfolders? Welke gebruik je erg vaak en zou je niet meer kunnen missen?
groetjes Joyce

20 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd!! Straks kun je echt niet meer zonder! Mijn favorieten zijn toch vooral de cirkels, maar ook de stansjes die je in combinatie met stempels gebruikt. Embossingfolders gebruik ik eigenlijk zelden. Benieuwd wat je allemaal gaat maken met je cuttlebug! Dit kaartje is inieder geval een goede start!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch overstag gegaan, leuk hoor. Veel plezier ermee!! Je eerste kaartje met behulp van je groene pers is heel mooi geworden. Ik zelf ben helemaal weg van dots/stipjes embossing en gebruik deze ook vaak. Ik zie bij jou letters die staan nog op mijn hebheb lijstje.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk zeg, je zult zien dat je straks niet meer zonder kunt. Ik gebruik veel malletjes van Marianne Design, zijn toch echt mijn favo's.
    De embossingfolders gebruik ik erg weinig.
    Ach ja je kunt zoveel mooie malletjes kopen, te veel om op te noemen.
    Veel plezier er mee.

    Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Absoluut geen overbodige aankoop bij deze hobby, hier zul je veel plezier van hebben. Je kaart is erg leuk zeg! Heel mooi, die embossing erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Meteen een erg mooie kaart! Dat belooft!
    Ik gebruik de cirkels het vaakst (de gewone en de geschulpte)en verder heeft Tim Holtz natuurlijk ook een berg mooie dies. Ik gebruik het vaakst de 'Tag & bookplates'. Maar ik maak dan ook vaak tags.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahahahahahahaha, ik moest vreselijk lachen, sorry Joyce. Zo grappig. Achter elke zin: vond ik. Ja, en dan moet je toch wel toegeven dat het SUPERGAAF is!! Weet je, ik dacht er net zo over toen ik begon. Maar toen ik een keer bij Mirande was en zij het mij liet zien wat je er mee kon.....maar toen heb ik voor 40 euro op marktplaats een op de kop kunnen tikken. Nog steeds met het diee dat het dan tenminste niet heel erg zonde was. Ik kan er nu niet meer zonder hoor. En hoewel ik regelmatig bloemen en takjes gebruik, doe ik veel met stansen. Bij Boekenvoordeel zijn ze betaalbaar, maar de stansen van MFT zijn ook heel mooi. Het is maar net waar je van houdt. Goed oriënteren hoor, want het scheelt soms echt een aantal euro's per merk of winkel..
    Groetjes en veel plezier ermee!!,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben ook zo niet voor veel bloemen maar ik zou mijn cuttlebug niet meer kunnen missen! Eén van de beste investeringen op hobbygebied! En zo zie je maar dat je mooie CAS-kaarten makkelijk gaan met dit apparaat. Geniet ervan meid!!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind je kaartje prachtig en herken het gevoel. Maar ik ben ook overstag gegaan en geniet er anderhalf jaar van!
    groetjes Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Haha, hoe herkenbaar is jou verhaal. Ook op andere fronten hoor dingen die we niet nodig vonden en toch gekocht hebben en veel plezier van hebben. Ik heb sinds vorig jaar zomer een machine. Ik gebruik veel vlinders, bloemen ook wel en takjes. Ik heb ook nog niet zo veel dus kijk goed wat ik er allemaal mee kan doen. Veel plezier ermee, enne knippen: doe ik ook nog steeds hoor.Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jaja, toch een cuttlebug gekocht! Hahaha, je zult al gauw niet meer zonder kunnen. Heerlijk apparaat. Er zijn zo veel leuke stansen te koop, die niets met bloemen te maken hebben. Pas maar op, voor je het weet heb je een hele verzameling. Je eerste cuttlebug-kaartje is een leuke. Natuurlijk moet je ook gewoon je eigen stijl blijven houden. Gaaf juist.
    Fijne avond, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hihi, leuk verhaal. Maar het aller leukste is toch wel, dat je hebt ontdekt hoe veelzijdig zo een apparaat is.

    Mijn favoriete stansen (dies) zijn van MFT (My Favorite Things). Toch heb ik ook nog andere op het oog. Wensen hebben mag altijd, toch?! (-:

    Veel plezier met je Cuttlebug. Je eerste kaart ziet er super uit! Leuke letterstansen (van welk merk??)
    Groetjes, Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik heb precies hetzelfde! dus mocht je nog zo'n mooie aanbieding weten dan houd ik me aanbevolen :). je hebt er een super kaart mee gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Geweldig verhaal. Ben echt heel blij dat mijn machientje zo goed terecht is gekomen. Je hebt er meteen weer een mega geweldig kaartje mee gemaakt. Had je iets aan die site?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mijn wolkjes en dots folder en mijn framelits labels collection. Die kan ik niet meer missen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Joyce!

    Jouw verhaal is zo herkenbaar! Ik had precies hetzelfde, en ik heb er ook al een tijd een staan! Ik vind zelf de stanzen van Memorybox en MFT erg mooi, maar er zijn ook steeds meer stempelmerken die stanzen uitbrengen, Lawn Fawn en papersmooches bijvoorbeeld, die dan weer zo mooi passen bij de stempels.

    Maar voordelige basisstanzen kun je bij boekenvoordeel scoren, en daar hebben ze ook leuke embossingmallen trouwens!

    Enne...houd mijn blog in de gaten, binnenkort is er een bloghop bij Mi cas waarbij ik een leuke stans weggeef ;-)

    Groetjes,
    Marit

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hahaha,zo herkenbaar je verhaal. Heerlijk hè zo'n apparaat. Ik ben een groot fan van de Tim Holtz dies en embossingfolders.
    Mooie kaart heb je gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nu je dit apparaat hebt kun je het natuurlijk niet meer missen en toch blijf je orgineel omdat iedereen het op zijn/haar manier gebruikt. je maakt het jezelf alleen maar gemakkelijker op en je kunt nu je tijd besteden aan nog meer knutselwerkjes. Je hebt in ieder geval al bewezen dat kaarten maken geen gril van je is. Wordt steeds meer een blijvertje. Keep up je hard and lovely work. Liefs Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ooit dacht ik er net o over als jij.... Wat een onzin. Maar toen ik een extra zakcentje had verdiend en dit groene monster aan mezelf cadeau deed, mijn beste aankoop ooit. Geen moment spijt van gehad en zijn geld heeft ie wel opgeleverd. Gaaf dat je er ook een hebt. Ik gebruik zelf mijn nestabilities het meeste neemt name de cirkels. En een stippen embossingmal is ook heel veelzijdig inzetbaar. Veel plezier met experimenteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. tja en dat zei ik van een cricut.... en toch ben ik er zo blij mee!! maar ik kan ook niet zonder mijn cuttlebug ik emboss er flink mee af. Ik vind vooral de kleine embossmallen erg leuk. Met een tekst of een labeltje.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gaaf!!! Eindelijk ben je overstag! ;-) Lang leve de cuttlebug! Wat een geweldig woord is het ook. :P

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!