zondag 13 januari 2013

Canvas

Zozo, daar ben ik weer na meer dan een week afwezigheid. Druk met vanalles, ook nog wel een beetje geknutseld, maar weinig tijd om te bloggen. En het weer heeft ook niet echt meegewerkt om mooie foto's te kunnen maken. Maar vandaag komt het helemaal goed, het zonnetje schijnt volop dus ik ga maar eens wat projectjes op de foto zetten vandaag.

Wat ik vandaag wil laten zien, is het meest "vers", gisteren heb ik namelijk een workshop gevolgd in Heesch, gegeven door Rosita Egelmeer, een enthousiaste "jonge"dame die ons veel verschillende technieken heeft laten zien. We hebben een canvas gemaakt. Je mocht zelf je eigen foto's meenemen, en de dag begon met het uitzoeken van papier en embelishments in de winkel. Door al die "eigen keuzes" had ook iedereen de kans om echt een eigen project te maken. Wel moeilijk hoor... Welk papier kies je, welke kleur voor je ondergrond...


Ik wist dat ik mijn trouwfoto's (inmiddels alweer bijna vier jaar oud) wilde scrappen, omdat die wel een mooi plekje aan de muur verdienen. Ik wist dat ik niet zozeer een vintage stijl wilde, en dus ook vooral geen bruine achtergrond. En wat heb ik gemaakt, jawel, een bruine achtergrond. Maar ik ben er superblij mee, want alles paste uiteindelijk super bij elkaar en naar mijn idee is het een mooie mix tussen vintage en modern geworden.


We zijn veel tijd bezig geweest met de ondergrond. Eng om met een wit vlak te beginnen, maar na de eerste streek Gesso (leuk spul!) vermengt met Studio Paint (soort acrylverf, bruine kleur) kon het kliederen beginnen. Met als belangrijkste gereedschap een air miles pasje. Tja, zo komt die ook nog eens van pas! Daarna heb ik gesprayd met bruine inkt, met een tekstmal en gesso de witte letters gemaak, de hoeken wat opgewerkt met distress inkt, met een mal en bruine verf nog wat ruitjes gezet en nog wat muzieknoten gestempeld met zwarte inkt.


Daarna kon het versieren beginnen! Nog een heel pas- en meetwerk en weer veel keuzes. Welk papier waar? welke embelishments? pff wat een keuzes. Ik had het dan ook niet af toen de workshop voorbij was, en heb gisteravond thuis nog verder zitten werken. En nu is ie af, en ik moet zeggen, ik ben er heel blij mee. Die komt mooi aan de muur!


Die Gesso gaat er wel komen denk ik, met één of twee malletjes om eens verder te spelen. De stansmachine voorlopig niet, maar wel heerlijk om zo eens met al die leuke spulletjes te mogen spelen. Een zeer geslaagde dag! Jullie ook al eens een canvas gemaakt?

Groetjes Joyce

15 opmerkingen:

  1. Wat een mooi resultaat! Zal prachtig zijn aan de muur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Joyce , Wat is je canvas mooi geworden meis, SUPER !!
    Ik vond het heel erg gezellig om je gisteren een dagje op de workshop te hebben en wat fijn om zien dat jij het ook naar je zin hebt gehad ;-).
    Dat ik nog een 'jonge'dame genoemd laat me hier stralen voor oor tot oor ahahahha dankjewel !!!
    Ben ook meteen blogstalker bij je geworden en zal regelmatig op je blog komen neuzen .
    Ik wens je nog heel veel 'freubel'plezier toe en misschien tot een volgende workshop.

    lieve groetjes Rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. prachtig je canvas. die zal mooi hangen bij jou! heb zelf al verschillende canvassen gemaakt en weggeven. heel leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb nog nooit zoiets gemaakt, maar als ik die zie moet een workshop ook maar op mijn verlanglijstje. Prachtig gedaan!
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oooh wat leuk om zoiets te maken. Lijkt me gaaf om eens zo'n workshop te volgen. Het resultaat is schitterend. Een heel mooi blijvend canvas!

    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een prachtig canvas Joyce, alles past perfect bij elkaar!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, wat een gaaf project, super leuk zeg! Mooie foto's ook! En die gesso kun je ook bij action kopen he? voor een prikkie!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb nog nooit een canvas gemaakt, maar vind deze echt echt zeer geslaagd. Prachtig werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zelf heb ik dit nog niet gedaan maar de zin komt als ik de jouwe zie! Gewoonweg schitterend gedaan!!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Joyce,
    wat een geweldige canvas heb je gemaakt! Ik heb dat nog niet gedaan en zal er denk ik voorlopig niet aan toe komen... Maar dit is wel een heel mooie blijvende herinnering. Prachtige kleuren heb je gebruikt en de details zijn schitterend. Jullie zijn een mooi stel!!!
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, dit is een geweldig project en heel mooi resultaat! Grappig dat je eigenlijk geen bruin wilde en er toch een heel leuk effect mee hebt weten te creëren.
    Nu kun je lang genieten van jullie mooie trouwfoto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een geweldig resultaat! Dit verdient zeker een mooi plekje bij jullie thuis. Leuk is het om een workshop te doen, hè?!
    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je canvas ziet er super uit! Die zal mooi aan de muur hangen. Ik zou ook best eens een workshop willen doen, maar hier in de buurt hoor ik er eigenlijk nooit van... Wie weet ooit! En gelukkig hebben we internet voor heel veel technieken!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nu zie ik het nog veel beter dan gisteren op je telefoon, maar wat is het mooi een prachtig bij elkaar passend geheel. En inderdaad het bij elkaar zoeken en bedenken hoe en wat gaat erg veel tijd in zitten, maar het resultaat is er ook naar. complimenten Joyce.
    Tot een volgende bezoekje
    Henny

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!