maandag 23 januari 2012

A scrappers dream...

Vanmorgen zag ik op het blog van Mieke dat zij haar slag had geslagen in de bouwmarkt met leuke kleurstalen. Pas vertelde een vriendin ook al dat ze regelmatig de bouwmarkt in dook voor wat behang- en verfstalen die daar gratis mee te nemen zijn. Ik dacht: ook maar eens richting bouwmarkt.
En inderdaad, diverse kleurstalen te vinden bij de verf. Bij het behang werd ik nog blijer, leuke stalen van gekleurd en structuur-behang. De pak die ik mijn hand hield werd steeds dikker, dus ik liep maar naar de kassa want wilde niet al te associaal overkomen (ik wilde natuurlijk graag nog een keertje vaker langskomen). Bij de kassa aangekomen, dacht ik, laat ik toch de stoute schoenen maar aantrekken en het volgende gesprek ontstond:

ik: "Wat doen jullie met de stalen behang die over zijn wanneer jullie en nieuwe collectie krijgen?"
meisje-achter-de-toonbank: "die gooien we weg. Hoezo?"
ik: "Nou, ik maak er wenskaarten mee (wijzend op het pakje in mijn hand), dus ik zou er blij mee zijn"
meisje-achter-de-toonbank: "aha. Nou. (denkend) ... Heb je dan ook iets aan behangboeken? Want die hadden we een paar weken geleden, die moesten nog weg"
ik, heftig knikkend: "ja, alles is welkom"
meisje-achter-de-toonbank belt met de bazin: "Ik heb hier een mevrouw bij de kassa, en die wil graag behangstalen, want die maakt er kaarten mee of zoiets (vooral die of zoiets, haha) Hebben we die boeken nog die pas weg moesten?"
Even was er twijfel (fingers crossed) of ze al aan een ander waren weggegeven (please nee), maar dat bleek niet het geval (fieuw) en nog geen minuut later liep ik, samen met meisje-achter-de-toonbank, met VIER grote behangboeken naar mijn auto...A scrappers dream come true! Ik heb voor jaren genoeg papier: 50cmx50cm vellen wit, gekleurd behang, met en zonder motief en met verschillende structuren. Wow! En mijn eerste project wordt natuurlijk een bedankkaartje voor meisje-achter-de-toonbank en haar collega's!

groetjes Joyce

10 opmerkingen:

 1. Hihi, ik heb een hele tijd terug ook zulke boeken gehad van de schilder. Helaas kan ik ze eigenlijk niet gebruiken. De motieven zijn te groot en komen op mijn kaarten niet mooi tot hun recht. Met LO's gaat het beter. Hopelijk kun jij met deze boeken wel uit de voeten. Ben benieuwd wat je ermee gaat maken, ga het zien!

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg! Jij kan wel een tijdje zoet zijn nu, geniet ervan en we zien je creaties wel verschijnen!
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dat gebeurt er nou als je eerlijk bent! Te gek zeg!
  Veel plezier ermee!
  Groetjes Cornelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeps, dat wordt dan toch echt op zoek naar een grotere scrapkast!!!!!! :)
  Veel plezier ermee!
  Groetjes Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf zeg! Veel plezier ermee! Ben benieuwd naar je creaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk en goed van je om de stoute schoenen aan te trekken! Veel plezier met je boeken en ik ben ook benieuwd wat je ermee gaat maken!

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf zeg! En zo zie je maar, niet geschoten altijd mis!

  Liefs Gwendolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zooo dat is boffen, ben benieuwd wat je er mee gaat maken. Vergeet elke keer als ik in de bouwmarkt ben om staaltjes mee te nemen, moet ik ook maar eens doen...........Veel plezier ermee!

  Groetjes, Marijke en Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk verhaal, veel plezier ermee !!! Waar een blogbezoekje niet goed voor is. Ben in afwachting.....

  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig je verhaal! En wat een superbuit, heel veel plezier ermee, ben benieuwd wat voor moois je er mee gaat maken!

  Groetjes,
  Marit

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!