dinsdag 5 juni 2012

Vellum

Vandaag een kaartje waarbij ik voor het eerst "vellum" heb gebruikt, volgens mij zeg je in het Nederlands "perkamentpapier". Ik ken dit wel van "pergamano", als je het zo schrijft, dat ik als kind wel eens deed. Plaatjes kleuren en vervolgens vanaf de achterkant opbollen. Ik heb in diverse filmpjes gezien dat je erop kunt embossen, dus dat wilde ik ook wel eens proberen. De ronde stempel is dus met Versamark op vellum gestempeld en met wit geëmbost. Het kaartje is verder aangekleed met het papier uit mijn MME-papierblokje, en een van mijn nieuwe hartstempels.




Het embossen op vellum ging op zich goed, maar het vellum bobbelt wel een beetje. Ik had de heattool vantevoren wel goed verhit, maar het duurde lang voordat het embossingpoeder ging smelten. Heeft iemand hiervoor tips, om te zorgen dat het vellum niet kromtrekt? Fijne avond, groetjes Joyce

15 opmerkingen:

  1. Op de foto zie je niet dat het kromgetrokken is, hoor. Ik vind het heel mooi staan, dat witte stempel op dat vellum. Het gebruikte papier past er ook heel goed bij.
    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt mooie kleuren bij elkaar gebruikt. Prachtig kaartje is het geworden.Leuk dat stukje hout papier aan de zijkant!
    groetjes Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi zeg. Het effect van de embossing op vellum vind ik gaaf. Ik heb helaas geen tips voor je. Heb er geen ervaring mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het ook een hele mooie kaart zeg!! Prachtige combinatie! Heb ook geen tops voor je, vind het met gewoon papier soms al lastig!
    Groetjes Cornelie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee, ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar begreep na de lift challenge wel dat je dus geen acetate kunt embossen. Ik vond via google dit filmpje http://vimeo.com/16195830 . Het vellum trekt wel wat krom, maar op zich valt het wel mee. Zou je wellicht nog verschillende diktes in vellum hebben? In ieder geval heb jij een leuke kaart! Dat tekstrondje is echt mooi! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi kaartje, Joyce! Ik gebruik bijna nooit vellum, i.i.g. niet met embossing.

    Groetjes, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Erg leuk kaartje. Nee, ik heb ook nog nooit ergens anders op geëmbossed dan op papier. Maar wie weet, komt dat nog na het zien van jouw kaartje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk kaartje en mooi dat vellum. Heb het ook nog ergens liggen:) Tips heb ik niet............

    Groetjes, Marijke en Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tof gedaan zeg! Mooie opbouw van de kaart en opnieuw een prachtige kleurencombinatie. Ik heb het af en toe eens gedaan, maar ook bij mij 'bobbelt' het, maar meestal valt het dan wel mee als je het op de kaart kleeft. Je ziet het ook niet hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Joyce,

    wat een mooie kaart zeg!! Ik vind het geweldig dat vellum. In een candy zat bij mee eens een blokje vellum (stond er in elk geval op) en dat was ook dat doorzichtige papier maar dar staan teksten op. Ik weet nog steeds niet precies wat ik ermee moet doen.
    Kan jou dus niet verder helpen!

    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Geen tip, maar wel een compliment. Super leuke kaart!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Knappe kaart! Het vellum dat ik gebruik is van een zwaardere kwaliteit en dan valt het wel mee hoor!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  13. De embossing is mooi, het lijkt net kant!
    Ook het papier is mooi met elkaar gecombineerd!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Joyce,

    Allereerst bedankt voor je leuke reactie op mijn regenboogkaartjes! Jouw kaart is weer top zeg, wat kun je toch goed combineren! Specifieke vellum tips heb ik niet, maar bij het embossen verhit ik ook altijd de onderkant even en bij gewoon papier helpt dat super tegen kromtrekken dus wie weet bij vellum ook?

    Groetjes,
    Marit

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een leuk kaartje zeg! Leuk papier!!! Ik zag je vraag op mijn blog over embossen van transparant. Ik bedoelde het effect als je het door de cuttlebug haalt met een embossingfolder (weet niet of je die hebt?). Met poeder heb ik ook nog nooit geprobeerd, ben bang dat dat inderdaad gaat smelten... tis uit te proberen, je ziet het snel genoeg ;) Maar geen fikkie stoken hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!