zaterdag 15 februari 2014

puzzelen

Deze week zag ik een heel leuk filmpje van Jennifer McGuire, het ging over "Die Cut Inlay". Het filmpje vind je hier. Het idee is dat je uitgestanste vormpjes niet op elkaar legt, maar dat je een gat in je kaart maakt en ze allemaal in elkaar puzzelt. Lastig uitleggen, maar als je het filmpje ziet begrijp je wat ik bedoel.


Waar je vaak normaal gesproken probeert om extra dimensie in je kaart te brengen door verschillende laagjes en bijv. foamtape, zorg je nu dat alles uit één laagje bestaat. Voor het oog dan, want aan de binnenkant van de kaart heb ik wel even een velletje geplakt om alle onderdelen op te kunnen vastplakken.


Het is lastig in beeld te brengen, maar ik hoop dat je een beetje kunt zien wat ik bedoel. Het is echt superleuk om na het stansen al die losse onderdelen in elkaar te puzzelen! Zoiets al ooit geprobeerd?

Groetjes Joyce
10 opmerkingen:

 1. Nog nooit gedaan! Geeft wel een heel gaaf effect, dus wie weet ga ik ooit nog eens een poging wagen. Jouw kaartje is super! Mooi van kleur ook.
  Nog een fijn weekend, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Joyce,
  wat een leuk idee. Ik krijg meteen inspiratie en ideeën. nu nog uitproberen of het leukt. Soms is het idee in je hoofd leuker dan in het echt, dus dat is dan even afwachten.
  Je kaart ziet er mooi uit.
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na je uitleg snap ik wat ie bedoeld. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik snap hoe het werkt. Het geeft een leuk resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het geeft een leuk resultaat Joyce, ik heb het nog nooit geprobeerd, ik ga eerder altijd de hoogte in, maar op deze manier blijf je evengoed bij je basis, terwijl je eigenlijk wel verschillende laagjes hebt, maar die zitten in elkaar geschoven zodat het bij de basis blijft. leuk idee zeg. groetjes, ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee! Ik heb geen cuttlebug maar ik zal mijn moeder eens lief aankijken en het uitproberen...groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is helemaal nieuw voor mij, maar wel errug gaaf.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ken het niet, maar het ziet er super uit! Gave techniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik snapte precies wat je bedoelde! En het geeft een leuk effect. Ooit zoiets gedaan? Nee, wel aan gedacht, maar dat is een ander verhaal, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!