maandag 6 mei 2013

Verf en scrappen: gewaagde combi?!

Voor degene die het gemist hebben, wat ik me prima kan voorstellen met dit prachtige weer en de gedenkwaardige week die we achter de rug hebben (Kroning, 4 en 5 mei), afgelopen zaterdag was het National Scrapbooking Day. (Jawel, dat bestaat...) Nou ja, eigenlijk International Scrapbooking Day, want wij mogen van de Amerikanen ook meedoen (tenminste, dat doen we gewoon, hihi).

Het wil eigenlijk niet veel meer of minder zeggen dan dat op deze dag veel challenges lopen, in diverse (Amerikaanse, dat dan helaas weer wel) webwinkels kortingen gegeven worden en er op die dag veel aandacht is voor nieuwe ideeën op het gebied van freubelen in het algemeen en scrappen in het bijzonder.

Ik heb op verschillende sites weer wat inspiratie opgedaan, maar het idee voor deze LO heb ik volgens mij eerder al ergens op Pinterest voorbij zien komen. Als iemand zijn/haar pin herkent, dan reageer maar even dan kan ik de bron vermelden. Ik vond het in elk geval een erg leuk idee om ongebruikte letterstickers op te maken. Want zeg nou zelf, die E's en A's zijn zó op, maar om nou een titel te bedenken voor een LO met 4 Q's en 2 X-en? Mij lukt het niet...


Natuurlijk matchen deze letters niet qua kleur, maar daar is verf voor uitgevonden! Nu gebruik ik niet zo heel vaak verf op LO's, ik vind het "Oei-oei-bang-dat-ik-knoei"-gevaar nogal aanwezig (al vaker gezegd dat mijn kluns-gehalte nogal hoog ligt, verf- en waterpotjes omstoten of met inktvingers aan je kaart zitten, dat soort dingen). Maar toch geprobeerd. De foto ver aan de kant geschoven zodat daar niets mee kon gebeuren, mijn Gesso genomen voor een goede deklaag en eigenlijk ging het best goed! Na de droogtijd witte verf met een beetje blauw gemengd, bovenaan begonnen en steeds een beetje meer blauw toegevoegd. Zo ontstaat een mooi "Ombre-effect". (Een watte? Ombre. Ik kende het ook niet, betekent gewoon: van licht naar donker. Is Really HOT right now, als je de Amerikanen mag geloven)

Daarna een foto erbij van zoonlief verdiept in een van zijn vele (prenten)boeken, wat embelishments en klaar! En ik kan met deze LO meedoen aan de NSD-challenge op het blog van Shimelle: Use paint on your layout. Is wel gelukt dacht ik zo...Oh, en voor degene die het zich afvragen: Qua baby is het nog steeds verdacht rustig hier... Stilte voor de storm? We wachten af...

14 opmerkingen:

 1. Haha, leuke blogpost :-) Ik kende de National Scrapbooking Day nog niet...
  Je hebt een erg leuke techniek gebruikt en het is een heel mooi resultaat geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee, mooi gedaan!
  Ook lekkere Hollandse nuchterheid, Ombre... Gewoon van licht naar donker tss...
  Haha
  Zet m op!
  Groetjes Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke techniek Joyce,geeft een heel leuk effect om die letters zo te gebruiken en inderdaad ook de moeilijke gaan eens op ;) Dit lijkt me ook een gave techniek voor op een canvas,ik vind het heel mooi,groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig techniek is dit en wat een leuke LO heb je ermee gemaakt!! Sterkte met de laatste loodjes.

  Groetjes,
  marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk stukje weer en wat een mooie LO heb je gemaakt zeg! heel leuk gedaan met die letters en dan dat verven, geeft een mooi effect. En geniet nog maar even van je rust hoor, straks heb je het druk genoeg! Maar dat komt wel goed denk ik! Groetjes, Miranda.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk gedaan! Vooral die achtergrond! Sterkte met de laatste loodjes en bou ons op de hoogte ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Joyce,
  dat ziet er inderdaad heel gaaf uit! Ga ik onthouden!
  Het maakt je LO met een boek lezen erg leuk!
  Succes met geduldig afwachten!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ISD, ik heb er niet zoveel mee. Voor mij is dat het elke dag dat ik lekker in mijn scrapkamer kan kruipen haha. Wat een gaaf effect met die letter en verf erover. Je bent weer lekker aan het kliederen geslagen! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oja, ben ik weer... ik vroeg me stiekem een beetje af of je mijn kaart wel hebt ontvangen...???

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, heb deze ook gepint, super leuk idee om ooit eens toe te passen. Inmiddels heb jij dat al gedaan. Erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk idee om zo je letters op te maken. En het ombre-effect doet het ook goed. Gave LO is het zo geworden. Succes met de stilte voor de storm.
  Fijne dag, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige kaart. en ik zou me er ook niet aan wagen. Ben ook een ongelooflijke knoeipot Bij mij is het kit of lijm of tacky glue. Heb vroeger wat pergamano inkt en/of verfpotjes omgeknikkerd en wat dacht je van te veel inkt op je pen, Pats-spat !!!! Of je penseel laten rollen ?? Ik waag met er niet meer aan. Zo gaat het ook. gr lenyw
  Maar je zoon zit er best op nietwaar? gr leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze titel kan wel QXQX ofwel kusjes en knuffels als je het uitstekend stukje van de q verwijderd. hihi. Prachtige LO!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat gaaf!!! Ben er weg van, idee om zeker te onthouden. Enne sterkte met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!