vrijdag 3 mei 2013

knutselen met een zelfgemaakte "kit"

De grootte van je eigen voorraad knutselspullen is meestal behoorlijk relatief. Het ligt er nogal aan wie deze hoeveelheid beoordeelt. Volgens mensen die net beginnen, heb jij meestal een behoorlijke voorraad. Naar YouTube-scraproom-standaarden heb je héél weinig, en naar man/vriendliefs maatstaven heb je waarschijnlijk "veel en veel te veel van die rommel spullen." Naar je eigen idee heb je, afhankelijk van de dag/inspiratie en je portemonnee, meestal veel, maar dat weerhoudt ons er niet van net dat ene leuke papiertje/stempelsetje/rolletje washitape erbij te kopen. (Maar dat is een andere discussie)

Nu beoordeel ik mijn eigen voorraad tot nu toe nog wel als "redelijk". Het past nog steeds op totaal vier planken in twee lage kasten (en dat is inclusief naaimachine en verfspullen). Als ik ga knutselen, gaan dan ook meestal de deuren van die kasten open, en ik werk in principe met "alles" binnen handbereik. Dat is fijn, maar soms kost het toch ook moeite je te herinneren wat je ook al weer hebt. Ook ben ik soms erg veel tijd kwijt met het zoeken naar dat ene papiertje/stempeltje/stukje lint/knoopje dat zeker weten nog ergens zou moeten liggen en PERFECT bij deze kaart/LO zou passen. Herkenbaar? Bovendien bestaat zo de kans, dat veel van die mooie nieuwe spullen een aantal keren gebruikt worden, en ik vervolgens blijft zitten met half aangebroken vellen papier en paperpads die weer "in de voorraad" verdwijnen. Waardoor die voorraad groeit en het weer moeilijker wordt jezelf en man/vriendlief ervan te overtuigen dat een tripje naar de knutselwinkel echt broodnodig is omdat je "niets meer hebt"...

Dus... vond ik deze aflevering van superheldin op knutselgebied Glittergirl (hopelijk kennen jullie haar al, zo niet, dan gaat er een wereld voor je open als je tips wil op scrapbookgebied...) wel een leuke uitdaging om ook eens te proberen. Je stelt je eigen "kit" samen uit je voorraad, en maakt daar een aantal projecten mee, zonder tussendoor terug te gaan naar je andere spullen. Je kiest papier, een of twee setjes letterstickers of stempels, een aantal platte embellishments (washi, diecuts of stickers) en een aantal embellishments met meer dimensie (knoopjes, lint, touw, chipboard). 
Ik had een setje gemaakt met 3 vellen 12x12, 2 vellen uit een 6x6 paperpad, een stempelset, een stickervel, 2 rollen washitape, knoopjes en een setje chipboard-figuren. Verder een cirkelsnijder en één setje dies (geschulpte cirkels).

En het was zó leuk! Ik heb eerst de kit gemaakt, puur op kleur, en heb er expres ook een vel papier bij genomen dat ik al heel lang had liggen en steeds niet wist wat ik ermee moest (de mintgroene). Vervolgens pas de foto's gezocht. Resultaat: 3 LO's en 2 kaarten, van die ene kit! En snel klaar joh! Scheelt heel veel zoeken in je voorraad, je wordt creatiever in het gebruik van je spullen (gebruikte bijvoorbeeld sneller beide kanten van het papier, en heb de stempels gepaperpieced) en je maakt tenminste dingen op, dat vind ik ook altijd wel een fijn gevoel. 

De LO's, de eerste twee horen bij elkaar. 

En de twee kaarten van de restjes, hierbij extra toegevoegd: stempelsetje met teksten en een randpons:En ik wil je aansporen om het ook eens te proberen (kan ook met een kleinere kit en bijv. alleen 6x6 vellen als je alleen kaartjes maakt), maar daag jezelf uit met een kleine hoeveelheid van je collectie en bekijk hoever je komt. Veel plezier! groetjes Joyce
10 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. sorry, te snel op publiceren gedrukt...

  Hallo Joyce,
  Ik vind het wel een heel goed idee. Met plezier lees ik jouw verhaal en mijn nieuwsgierigheid naar de resultaten wordt met elke nieuwe zin groter. Dan de projecten van jou: helemaal helemaal leuk!!!

  Wellicht probeer ik het ook eens uit. Maar nu ga ik eerst aan de slag met mijn nieuw pakketje papiertjes en embellishments van Knutsel & Zo. Ik voeg meestal wel uit eigen voorraad aan, om het 'Judith' te laten worden (-:

  Groetjes!

  PS: gaat het nog goed met jou en de baby?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk idee! en een mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor jouw is de uitdaging zeker geslaagd! Tof idee, misschien probeer ik het ook wel eens...
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi wat een leuk verhaal! Ik kende haar inderdaad al en eigenlijk werk ik zelf al vaak zo. Ik maak vaak kaarten achter elkaar met hetzelfde papier en dezelfde stansen tot ik er genoeg van heb of denk: he, die lijken wel errug op elkaar!
  Jij hebt ook flink uitgepakt en weer eens iets gebruikt wat je nog had liggen, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Topidee met heel mooie resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Joyce, wat een leuk verhaal en goed idee zeg! Vaak heb ik spulletjes liggen waar ik het bestaan alweer van vergeten was. Dan is dit een leuke uitdaging! Ik ga het zeker onthouden! Je Lo's en kaartjes zijn weer errug leuk! Mooie kleurtjes en dan dat craft erbij, het ziet er weer supermooi uit! Fijn weekend! Groetjes, Miranda.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk idee! Een een verbluffende hoeveelheid als resultaat! Gaaf hoor, je Lo's maar zeker ook je kaartjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ontzettend leuke uitdaging gaf je jezelf. En ik zie ook nog alleen maar mooie dingen. Hoe is het mogelijk. Goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. helemaal geslaagd ! mooi gedaan !
  grtjs, martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!