dinsdag 9 april 2013

nieuwe inspiratie #2 en stempelopbergsysteem

Oh wat is zwangerschapsverlof samen met nieuwe knutselspulletjes toch een goede combinatie... Heerlijk! Even genieten voordat er straks vast een hele drukke tijd aankomt waarin knutselen niet de prioriteit zal hebben!

Hier mijn eerste serie kaartjes, ook weer met een My Mind's Eye Collectables serie, maar dan het 6x6 blokje. Voor kaartjes toch vaak fijner om te gebruiken vind ik. Hoef je niet meteen zo'n groot vel in stukken te knippen voor een klein strookje...

De eerste kaart voor een nieuw huis. Merendeel gestempeld, behalve uiteraard de strook papier onder, en daarbovenuit piept een stukje (nieuwe) washitape. Lekker simpele kaart, weer met wat stempelwerk en het papier met die bloemen erop vind ik echt heel gaaf!

Dus dat papier hier nog maar eens gebruikt, hihi, alsook wat washitape en stukjes papier.


 En dan wilde ik jullie ook even mijn nieuwe stempelopbersysteem laten zien. Ik heb geen foto van mijn oude map, maar dat was ook geen foto waard kan ik je zeggen... Alles viel eruit, elke keer dat ik hem pakte, dus dat was geen doen meer.
Ik heb bij de Hema plastic documenthoezen gekocht, net zoals showtassen maar dan aan de rechterkant een flap die dichtvouwt. Zo vallen de stempels er aan de zijkant niet uit. Ik heb alle mapjes in het midden doorgestikt met de naaimachine. Voordat ik dat deed, heb ik er een wit vel printpapier ingedaan, dat ik eerst had dubbelgevouwen. Die middenvouw was een mooie spiek-lijn om af te kijken tijdens het naaien (recht naaien is een kunst met zo'n glad oppervlak) en zo met die witte achtergrond kun je goed zien welke stempels er in de map zitten.

Vervolgens alles in een ordner en nu is het heerlijk overzichtelijk, geen rare bobbels meer in de map omdat alles naar onder zakt, ik ben er helemaal blij mee. En het is een behoorlijk goedkope oplossing (mapjes kosten nog een 3 euro per 6). Hoe bergen jullie je stempels op?


Op deze foto is trouwens bovenin mijn nieuwe favoriete stempelset te zien (ja, betrapt, toch ook nieuwe stempels gekocht), van Amy Tangerine voor American Crafts. Moeilijk verkrijgbaar in Nederland, gelukkig gevonden in de webwinkel van Scrapbook Nederland. Ik ben helemaal verliefd op die camera-stempel!

Groetjes Joyce

6 opmerkingen:

 1. Jij bent heerlijk creatief bezig geweest! Mooie kaartjes zeg! Gaaf. En een slim opbergsysteem voor stempels! Die van mij zitten in een doos :) hihi. Maar die stempelset is inderdaad ook heel gaaf met die camera!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan wel zien dat jij nu alle tijd van de wereld hebt ;) Een prachtig opbergsysteem en een reeks leuke kaartjes is het resultaat. Heerlijk. Geniet er nog maar van, voordat het straks extra druk is.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Joyce,
  wat een leuke kaartjes! En dat lijkt mij ook een zeer geslaagde combi: zwangerschapsverlof en nieuwe knutselspullen.... EN wat slim, je opbergsysteem voor stempels.
  Ik bewaar ze in een leuke doos. Maar die wordt al bijna te klein, dus dit idee ga ik zeker onthouden!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie en gezellige kaartjes zeg. Heerlijk dat je even lekker kunt knutselen. Ik bewaar de stempels in een lade, maar als ik te ver de la naar voren trek, rolt , lees klapt, alles eruit. geniet van je verlof. groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je zwanger bent ( en dat die dus al bijna over is. Waarschijnlijk heb ik hier of daar een post gemist!). Geniet van je verlof! Slim opbergsysteem! Ga ik onthouden. Ik heb nu alles in diepvrieszakken zitten met zo'n sluitsysteem. Maar dat blijft natuurlijk een rommelig uiterlijk.... Je kaartjes zijn leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige creaties. Beter maar 1 laten zien en de rest pas als je minder tijd hebt. Lijkt het net alsof je nog knutselt. Ja, ook ik berg ze zo op. Hoewel nu niet meer. Want SU stempels zitten in soort dvdhoesjes en dat is geweldig. Die gaan in een dvd toren en klaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!