donderdag 7 februari 2013

Stijl?!

Je eigen stijl... Dat klinkt altijd heel erg mooi. En vaak zie je dat ook wel terug in de kaartjes die mensen maken. Als ik in mijn leeslijst aan de zijkant van het blog kijk, zie ik vaak kaartjes voorbij komen waarbij ik de naam van het blog niet hoef te zien, om toch te weten van wie die mooie creatie afkomstig is. Soms is een eigen stijl Magnolia-plaatjes kleuren, veel werken met stiksels, vaak CAS-kaarten maken of meestal eenzelfde merk stempels gebruiken. Leuk om te zien als mensen een beetje een "handelsmerk" ontwikkelen.

Ik heb gemerkt dat ik van veel verschillende stijlen hou, als je in mijn leeslijst kijkt zie je vanalles wat. Romantisch, CAS, plaatjes kleuren, scrappen, distress/Tim Holtz, noem maar op. Ik vind het allemaal mooi. En ik steek overal wat van op. Met als gevolg dat ik het idee heb dat ik zelf nog niet echt een eigen "handelsmerk" heb. Of is dat moeilijk bij jezelf te herkennen? Ik weet ondertussen wel steeds beter waar ik niet echt van hou. Teveel frutsels, bloemen, of vintage zul je niet snel tegenkomen bij mij.

Maar wat ik wel doe? CAS, liften, hier en daar een bloem, soms inkleuren, soms stempelen, soms slordig en soms heel netjes, lieflijk, stoer, scrappen en kaarten maken, tja, noem maar op eigenlijk. Zo was mijn vorige kaart er wel één in de categorie "stoer", die van vandaag is dan wel weer erg zoet, al zeg ik het zelf.


Een embossingfolder gebruikt met takjes en bloemen op vellum. Achter dit vellum heb ik een designpapiertje geplakt (uit een notitieblokje van de action, compleet met de geschulpte randjes!) voor een subtiel effect. Toen een bloem gestempeld en gepaperpieced. Ofwel, gestempeld op designpapier, de verschillende onderdelen uitgeknipt en vervolgens weer in elkaar gezet. Nog wat aangekleed met een randje onder en boven en klaar was mijn zoete kaartje!


Mijn eigen stijl? Ach wie zal het zeggen. Divers, is dat ook een stijl....?
Groetjes Joyce


15 opmerkingen:

 1. Ik heb zo ook niet echt een eigen stijl :-)
  Wat laat je hier weer een pracht van een kaart zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een super kaartje. Leuk dat je vellum hebt bewerkt. Ik gebruik het veel maar dat doe ik erg weinig. Ga zeker er binnenkort een kaartje meemaken. Weer een goie inspiratie! groetjes Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Joyce,

  ik denk dat wij dezelfde stijl hebben. De ene keer dit en de andere keer dat. En volgens mij is het gemakkelijker door een ander te zeggen of je een stijl hebt of niet. Die herkennen het, net zoals jij schrijft dat je soms de naam niet hoeft te zien en dat je dan toch weet wie de kaart heeft gemaakt..
  Zodra ik een stijl ontdekt heb bij jou zla ik het zeggen, okee??
  Je kaart is echt een supertofkaartje!!

  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is inderdaad een zoet kaartje, maar wel mooi zoet! Gewoon doen wat je leuk vindt, is het belangrijkste!
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat je je eigen stijl vanzelf gaat ontdekken. Ik vind ook veel leuk maar merk dat ik sommige dingen toch vaak hetzelfde doe. Ik kan ook jouw kaartjes vaak wel gokken zonder je naam erbij te zien. Een naam eraan geven vind ik nog lastig, maar geef me een jaartje... Haha je kaart is lief, je bent lekker aan het experimenteren met de cuttlebug zie ik. Ook daar zul je op een moment een lijn in ontdekken, geloof me!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij vindt dan wel veel dingen leuk, toch zie ik bij jou wel een bepaald gebruik aan materialen. Je brengt mij nu op een idee met de bloem, ik heb die stempel ook, dus zo kan ik er ook mee aan de slag. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aan de kaart de maakster herkennen lukt mij ook vaak, leuk is dat. Een eigen stijl groeit en soms heeft het tijd nodig. En blijven uitproberen is juist leuk.
  Je bent mooi op dreef met de Cuttlebug, ook daar zul je de mogelijkheden ontdekken en misschien ook een merk stansen vinden dat tot je favorieten gaat tellen.

  Aan deze kaart vind ik het geëmboste vellum echt een eye-catcher, ook al staat de bloem in het midden. Heb je deze embossingmal zelf gekozen of zat hij bij de spullen die je overgenomen hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Precies, je hebt gewoon een diverse stijl. En als ik een kaartje van jou zie zonder te zien dat het van jou is, dan weet ik toch al vaak dat jij het hebt gemaakt ( volg je dit nog?!). En je biedt iig afwisseling! Dit is toch ook gewoon weer een mooi kaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgens mij is het inderdaad moeilijk om bij jezelf een stijl te herkennen. Ik ben ook meer van nu eens dit en dan eens dat. Het gaat er maar op dat je plezier hebt en wat je doet en vooral zelf tevreden bent met het resultaat. En dat mag je dat deze keer ook weer zijn: mooi kaartje!
  Fijn weekend, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach ik heb volgens mij ook niet echt een eigen stijl. Vind zoveel leuk om te doen, inkleuren, CAS of gewoon wat aanrommelen. Hoewel sommige wel zeggen dat is een echte Marijke kaart.

  Mar dit kaartje is mooi zeg! Prachtig het geemboste vellum. Lief, romantisch ook. Dacht eigelijk dat je meer van het stoere was haha zo zie je maar toch bloempjes en zoete kleurtjes. Leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik houd ook teveel van verschillende dingen en afwisseling om altijd dezelfde stijl aan te houden. Toch ontwikkel je wel iets herkenbaars blijkbaar, dat hoor ik tenminste wel eens.
  Jouw kaart vind ik erg gaaf! Wat een prachtige sprekende bloem tegen het zachte achtergrondje! Zoet op z'n tijd... heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind jouw divers een erg mooie stijl! Fijn toch als je van alles wat leuk vindt!

  Groetjes,
  Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind divers een prima stijlkeuze. Door die stijl, houdt de inspiratie hier nooit op. Gaaf verzonnen deze kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Was ik even gaan neuzen in je blogrol, om te zien of dat klopt en idd. Soms herken ik ook meteen iemand. Normaal ook mezelf, maar ben mezelf kwijt....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ben weg van je zoete kaart! Blijf jij maar lekker divers bezig.
  Inderdaad sommigen herken ik ook aan hun stijl maar ik vind dat je dan moet oppassen dat het niet allemaal van hetzelfde wordt, hoe mooi ook gemaakt.
  Ach, ieder zijn eigen manier, stijl als je er maar plezier in hebt!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!