woensdag 21 december 2011

"metalen" embellishment, net echt!

Excuus voor het slechte licht, de kleuren (vooral het groen) zijn in het echt wat mooier
Geloof het of niet, het zilver op deze kaart is geen aluminiumfolie of metalen embellishment, maar "simpelweg" papier met daarop zilverkleurig embossingpoeder en een stempelafdruk! Ik zag dit idee bij Kristina Werner op de blog van Hero Arts. Als je haar niet kent, neem dan ook eens een kijkje op haar blog, ze maakt echt supermooie dingen en leuke video's.
Ik dacht, zou het echt zo simpel zijn als het eruit ziet? Toch maar eens proberen. Er stond een mannenkaart op het menu (verjaardag van een vriend volgende week), en ik had toevallig zilverkleurige embossingpoeder, dus dat leek me wel een leuk project. 
Ik was blij verrast door het resultaat: net echt! Maar tegelijk werd me duidelijk dat het toch wel tijd wordt voor de aanschaf van een aantal belangrijke tools:
1. Kleurloze/watermerk inkt zoals Versamark: ik heb iets van Ranger dat Perfect Medium heet (ergens uit een aanbiedingenbak) en waaraan ook embossingpoeder blijft plakken. Dit is alleen meer een soort geelkleurige Pritt in de vorm van een stempelkussen, waardoor het heel erg plakt en ook echt "opgaat", aan de stempel of -afdruk blijven vaak stukjes plak hangen. Het "stempelkussen" ziet er niet meer uit eerlijk gezegd, en werkt lang niet zo mooi... (niet zo "Perfect" dus, dat Medium...)
2. Een heatgun: een broodrooster werkt ook, maar toen ik drie keer hetzelfde stukje papier ging verhitten (wat nodig is voor dit metaal-effect), ging er wel een erg vies kaas-achtig brandluchtje hangen, hihi.

Ik ben van mening dat knutselen en scrappen niet meteen ontzettend veel hoeft te kosten, en dat je voor sommige materialen vooral voor het Merk betaald, maar ik begin in te zien dat sommige aanschaffen het knutselen wel gemakkelijker (en mooier) maken.
Maar goed dat ik bijna jarig ben, goed excuus om te gaan shoppen!

Fijne avond, groetjes Joyce

4 opmerkingen:

 1. Hoi Joyce,

  Wat leuk dat je die techniek hebt geprobeerd! Ik heb het ook gezienop het blog van Kristina, en het staat op mijn lijstje "nog eens doen". Je kaart ermee is mooi geworden!

  Groetjes,
  Marit

  Ps een heatgun is echt super...ik heb het ook lang met een broodrooster gedaan, maar ben heel blij met deze aanschaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dacht ook dat het gemaakt was van aluminiumfolie, dus niet. Mooi effect geeft dit!! Wil zeker ook eens van dit soort dingen uit gaan proberen maar moet daarvoor ook eerst het één en ander aanschaffen. Mooie stoere mannenkaart!
  Groetjes, Marijke en Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nice!
  Ik had het ook gezien op het blog van Kristina.
  Lijk me leuk om een keer uit te proberen! Misschien staat het ook leuk met andere kleuren embossingpoeder? Mmm, uitproberen dus!
  Groetjes Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is echt heel leuk gedaan! Ik ga daar ook eens een kijkje nemen!
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!