donderdag 18 april 2013

Liften met vieze vingers...

Ik zag de liftkaart op het liftchallengeblog van deze keer, en vond vooral de achtergrond heel interessant. Het lijkt wel of het stof is, het is in elk geval iets met behoorlijk wat structuur, met daaroverheen verf, mooi! (maar kijk vooral even zelf:)


Mede hierdoor geïnspireerd, dacht ik deze week, laat ik eens een avondje kliederen. Ik ben niet zo van de vieze vingers, maar eenmaal de tafel geprepareerd met voldoende kranten, water en keukenrol in de aanslag durfde ik het wel aan. Dus wat gespeeld met behang en kraftpapier, verf, gesso en inktspray (die laatste bij de boekenvoordeel gehaald, waar ze hele nieuwe, mooie, hippe, niet-goed-voor-je-portemonnee-maar-oh-wat-worden-we-er-hebberig-van, spulletjes hebben...) Niet spectaculair hoor, de resultaten van mijn geklieder, en de helft gooi ik waarschijnlijk weer in de prullenbak, maar leuk om zo nu en dan eens te experimenteren. 

Vandaag, toen alles droog was, enkele onderdelen van mijn klieder-experiment gebruikt voor mijn lift. Ik ben voor blauw gegaan, omdat dat toevallig mijn mooiste kleur acrylverf was die ik in een potje op voorraad had, hihi.


De achtergrond is een stuk structuurbehang, geverfd dus met acrylverf, met een "ombre-effect" (ofwel, van donker naar licht)


De doiley, niet echt goed te zien op de foto maar wel leuk, is bewerkt met de inkspray van de boekenvoordeel waardoor hij een subtiel gouden glans heeft. Het blauwe label achter de vlinder is kraft, grof ingesmeerd met Gesso voor wat structuur, en vervolgens gekleurd met inkt en wat verf.


Toen had ik een klein probleempje, wat ik heb geen roosjeslint... Dus zelf maar kleine roosjes gestempeld en ingekleurd met spectrum noir markers. De bovenste vlinder is gestempeld en geëmbost met clear poeder, en ook met dezelfde markers ingekleurd. De `tweede vlinder` is een ander wit behangetje, ook bewerkt met de gouden spray. 

Verder pareltjes, touw, knoopje en kantje uit de voorraad, en ergens onder in een doosje nog wat ouderwetse gouden letters opgedoken om de wens te schrijven. Wat een verhaal voor een simpel kaartje, hihi. Maar wel leuk om te doen, grappig om alle onderdelen een keer`zelf` te maken en geen designpapier te gebruiken!

Ik ga hier nog even lekker van het zonnetje genieten, en wens jullie ook nog veel zonneschijn toe. Als je toch nog wat vrolijkheid mist, kun je altijd nog even op het blog van Gerjanne gaan kijken, die een vrolijk cupcake-kaartje heeft gemaakt, geïnspireerd op een kaartje van mij, wat een eer! Ze kon bij mij het oorspronkelijke bericht niet vinden, ik heb zelf ook even moeten zoeken, maar als je op zoek bent naar mijn cupcakekaarten, klik hier!

Groetjes Joyce

16 opmerkingen:

  1. Zo, zeg wat een mooie kaart!
    Die kleur, heel gaaf!
    Ga dit weekend hopelijk wat tijd vinden om wat te maken!

    We kennen elkaar niet, ben nog niet zolang in blogland ,groeten !neke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mooi. Wíj hadden toevallig dat roosjeslint, maar het hoeft niet persé hoor! helemaal goed zo!
    Erg mooi gedaan!
    De kaart is idd geen stof, maar volgens mij net als bij mijn kaart het cardstock van Color Core en dat kun je opschuren en krijg je zo'n effect. Heel gaaf om mee te werken! Ook met embossen!
    bedankt weer voor je deelname!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi gedaan, goed van je om het uit te proberen. En je cupcake kaarten die moestuin natuurlijk even bekijken. Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Joyce,
    inderdaad , dat was het kaartje in de serie. De laatste heb je naar mij gestuurd. Heel erg leuk. Dat vind ik nou zo leuk aan het bloggen, dat je ideeën bij elkaar krijgt!
    Deze lift is prachtig. Ik heb toevallig ooit van dat Cardstock Core besteld, nu maar hopen dat er een gaatje is in de week...
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Joyce,
    Wat een mooi kaartje heb je weer gemaakt!
    Waren je handen goed schoon te maken? Ik had van de week met Ecoline gewerkt, dat blijft 2 dagen zitten. ;)
    Wat een eer dat je kaart is gelift, superleuk.
    Groetjes Ellie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een supermooie lift!! Heel mooi met dat blauw!! groetjes,Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Superleuk geworden, je lift! En wat een creatieve manier om het roosjeslint te vervangen, heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie uitwerking! En wat een goed idee die gestemplede roosjes!

    Groetjes Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Knap gedaan Joyce, die achtergrond heb je erg goed benaderd. Ook het roosjeslint op deze manier is mooi gevonden. Fijn dat je meedoet met de Liftchallenge.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijk creatieve uitspatting, leuk ook om erover te lezen. Heel duidelijk beschreven hoe je alle hebt gedaan! De achtergrond vind ik super mooi geworden en ook de alternatieve roosjes zijn prachtig. Bedankt voor het meedoen Joyce!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je geklieder mag er zijn ;) Gaaf resultaat.
    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind je liftkaart gaaf!! Je 'roosjes lint' vind ik zo leuk bedacht!!
    Fijne dag, groetjes Mary

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind deze kaartjes erg mooi Joyce, complimenten!!!
    Liefs Henny

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!