woensdag 27 februari 2013

Zoete inval


Normaal gebruik je de uitspraak "zoete inval" als iedereen welkom is en elk moment binnenvalt of mag binnenvallen. Dat mag hier op mijn blog altijd, en aan de vele lieve reacties te lezen gebeurd dit ook volop, superleuk! Vandaag wil ik deze term iets anders gebruiken, ik wil namelijk bij jullie even binnenvallen met een zoete lading kaartjes. Geïnspireerd door de prachtige kaarten op het mooie blog van Lucy besloot ik mee te doen aan haar challenges (en deze keer op tijd...)

De kaarten op het blog van Lucy zijn vaak een tikje zoet (lichtroze, lichtblauw), redelijk CAS en bijna altijd mooi afgewerkt met een stiksteekje. Daarbij bewonder ik ook altijd haar fotografie-stijl, want kaarten maken is één ding, maar die ook nog mooi fotograferen is toch echt wel een ander verhaal...
Lucy heeft op haar blog een challenge met 4 schetsen (met leuke prijzen!), en ik heb gisteravond wat lieve papiertjes én mijn naaimachine uit de kast gehaald en ben aan de slag gegaan. Het is een leuke collectie geworden voor de voorraad!

Komt ie!
Kaart 1: De minst zoete van de vier! Het label is weer gemaakt met aquarelpotloden en daarna bestempeld en geëmbost met wit. Dit was het eerste kaartje dat door de naaimachine ging. Lijntje ging niet helemaal recht, oepsie...


Geïnspireerd op deze schets:
Microsoft Word - Document1

Kaart 2: Deze was wel erg gemakkelijk, omdat ik een restje heb gebruikt van het mooie Miss Caroline papier van MME, waarop al een hele mooie compositie (links onder in de hoek) voorgedrukt stond. Dus een kwestie van strookje boven en onder, vlinders geknipt, tekst erbij en onder de naaimachine, en klaar was ik alweer...De schets:
Microsoft Word - Document3

Kaart 3: Deze vond ik het leukst om te maken. Weer restjes van het mooie papier van MME, the Miss Caroline collectie, en dit was wat er nog over was van het mooie vlinderpapier. Ik heb er strookjes van gemaakt en die in het midden vastgestikt. Ik heb verder geen lijm gebruikt, dus de zijkantjes zijn omhoog gevouwen zodat ze een beetje kunnen "vliegen". Ik heb nog geen tekst gestempeld, even afwachten waar ik deze voor ga gebruiken.De schets:
Microsoft Word - Document1

Kaart 4:
De minste van de vier vind ik zelf, misschien was de inspiratie een beetje op... Maar toch, lief en zoet is hij in elk geval wel!


Met de schets:
 Microsoft Word - Document3

Ziezo, lange post vandaag! En ik ben nog niet klaar, want ik wil jullie nog even een nieuwe blogger voorstellen! Na jullie enthousiaste reacties op haar mooie kaart hier, heeft Josien besloten haar eigen blog te beginnen. Gaat dat zien, gaat dat zien, ze heeft talent!!

Groetjes Joyce

10 opmerkingen:

 1. Vind ze mooi geworden, inderdaad de bovenste het mooist, maar de onderste mag er zeker ook zijn, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die Joyce,
  wat heerlijk als je zoveel inspiratie hebt en het er uit kan.
  Ik vind ze superleuk. Inderdaad de bovenste is erg mooi!! De andere 3 zijn ook heel mooie ne ik kan me wel voorstellen dat je no 4 het minst vindt, hoewel di ook leuk is. Ik sla eens bij Josien gaan kijken!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met zo'n zoete inval mag je vaker langskomen! Mooi zeg. En veel werk. Ik ga voor kaart 2, maar ze zijn allemaal heel geslaagd.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieve woorden toch weer ;). Dank je! Ik heb al meteen een paar berichtjes ontvangen!

  Ik vind je kaartjes weer heel mooi. Nummer 1, 2 en 3 vind ik het mooiste. Nummer 3 wat mij betreft het meest bijzonder omdat ik dat zelf ook niet kan ;). Hahaha, ik aan een naaimachine. Ik vind het mooi, maar weet niet of ik het zou kunnen. Volgens mij zouden al mijn lijntjes zigzag worden. Ach, dat is ook een stijl zou je kunnen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad lekker zoet, maar af en toe moet dat toch kunnen? Leuke serie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hele mooie en idd zoete serie. Nummer 2 en dan 4 staan aan top.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Joyce,
  Wat heb je weer leuke kaartjes gemaakt. Ik bedacht me ineens dat ik al lang geen reactie heb achtergelaten, maar ik bekijk je creaties wel altijd. Ik vind het 2e kaartje erg mooi, en heb diep bewondering voor je rechte lijntjes bij de vlinders, wauw ;)
  Heb je n trucje gebruikt? Heb je al je vingers nog? hihi
  Groetjes Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. WOW - you entered all of them. I think my favourite is Sketch 2's card. So pretty and sweet. Thanks for entering my challenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Joyce ziet er goed uit! Hop - Hop - Hop - Joyce naar de TOP!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!