maandag 2 juli 2012

jeugdzonde

Oké, oké, ik beken... Ik was vroeger van de theezakjes (het vouwen ervan welteverstaan). Ziezo, het hoge woord is eruit. Ik wil nog wel even verklaren hoe dat komt. Mijn ouders waren vroeger bevriend met een zuster. Eens in de zoveel tijd bezochten we haar in het klooster waar zij met een paar medezusters woonde. Een van die medezusters maakte kaarten met theezakjes, en als klein meisje vond ik het fascinerend om naar haar te kijken en haar na te doen. De zuster op haar beurt vond het heerlijk om het me uit te leggen. (Na een paar bezoekjes bleek dat ik het beter aan haar uit kon leggen dan andersom, haha). Het grote sparen van de zakjes kon beginnen. Nu kom ik gelukkig uit een theedrinkersfamilie, maar het ging zover dat ik bepaalde welke thee gedronken werd (ik wil graag een roze kaart maken mam, wil je de mango meebrengen?). De kaarten waren geen creatieve hoogstandjes, de meeste maakte ik direct na uit creatief met theezakjes, of andere "creatieve" boekjes. Een rozet in het midden, een zilveren of gouden "gefeliciteerd"-sticker eronder en klaar was de kaart. Waarom dit hele verhaal? In die tijd kreeg ik ook twee schoolvriendinnetjes mee in mijn knutselavontuur, en samen hebben we flink wat theezakjes gevouwen en kaartjes gemaakt. Tot de tijd dat jongens en uitgaan steeds interessantere onderwerpen werden, en het knutselen automatisch naar de achtergrond verdween. De stapel opgespaarde theezakjes werd alsmaar groter, maar er werden weinig kaartjes meer gemaakt. Zoals het gaat in het leven, gingen ook de schoolvriendinnetjes ieder hun eigen weg. We hielden wel contact, gelukkig. Een paar maanden geleden is een van hen getrouwd, en ik mocht, samen met het ander schoolvriendinnetje van toen op haar bruiloft komen. Samen op het vrijgezellenfeest, al vogelhuisjes "pimpend", kwamen er steeds meer herinneringen boven aan die knutseltijd van toen. Het idee ontstond om weer eens met elkaar "aan de knutsel" te gaan. Gisteren was het dan zover. We hielden het knutselfeestje bij mij, aangezien ik (ahum) de meeste spullen heb. En wat bleek: thee bleek ook nu weer de bindende factor. Bij een kopje warme thee, de hapjes als bij een high tea, gingen we samen... een theekistje pimpen! Daarna zijn er nog een aantal kaartjes gemaakt, en zelfs een mooie verjaardagsslinger.

Het resultaat van onze knutsel(mid)dagDit is mijn kistje
De slinger op de achtergrond, en vier kaartjes.
De voorst en rechtse zijn van mij.
Ik zal ze later nog een keer apart plaatsen.
Naar mijn mening zijn we in de jaren creatiever geworden, zit er (gelukkig) veel verschil tussen onze stijlen maar mag het resultaat er zeker zijn. En het belangrijkste, het was Supergezellig!!
groetjes Joyce

14 opmerkingen:

 1. Haha wat een schitterend verhaal. Wat leuk dat je een creamiddag met je vriendinnen had, het resultaat mag er zijn.
  Theezakjes vouwen? Ik ben nooit zover gekomen, wel gespaard. Ik geef ze nog steeds aan clienten op mijn werk die weer familie hebben die de zakjes nog kunnen gebruiken. Dan krijg ik weer de vraag: heb je nog.... ja dozen vol gespaard, kreeg ze van iemand die iedereen liet sparen. Haha.theezakjes zullen veel herkenning oproepen, jij maakt een kist en het lekkers erbij.
  Groetjes,
  Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Joyce,

  wat een gezellig verhaal zeg! Zelf heb ik het nooit gedaan, maar kreeg een keer een boek met allerlei voorbeelden van en vriendin die zei: dit vind je vast leuk, want jij maakt toch graag kaarten?
  Maar ja, kaarten maken en kaarten maken is twee! Toen hoorde ik dat op de basisschool waar ik vorig jaar nog werkte een meisje wegging, dat druk was met theezakjes vouwen en kaarten maken. En je raadt het al: ik heb haar dat boek gegeven. Ze was er zo blij mee. E ik op mijn beurt ook weer.
  De dozen zij helemaal leuk geworden! Verschillende stijlen: leuk om te zien! En de kaartje zien er ook gaaf uit zeg!!
  'k Heb zo'n idee dat jullie het niet bij 1 avondje laten...

  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk verhaal! Ik ben nooit van de theezakjes geweest, alhoewel ik wel graag thee drink ;) Wel heel leuk om na al die jaren weer samen aan de knutsel te gaan. Gezellig om al freubelend lekker bij te kletsen, toch?! Jullie theekistjes zijn gaaf geworden.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb genoten van je verhaal! Zelf heb ik nooit met theezakjes kaarten gemaakt. De theekistjes zijn in ieder geval heel mooi geworden, en toch gezellig zo samen knutselen!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er allemaal leuk uit Joyce, mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk verhaal en zeker ook dat je je vriendinnen weer bij elkaar hebt gehad. Theezakjes vouwen heb ik nooit gedaan, maar er is nog steeds iemand in blogland die er mooie kaarten mee maakt. Mooie dingen hebben jullie zeker zitten knutselen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig verhaal, leuk om te lezen. Wij zijn van dezelfde generatie en ook ik moet schuld bekennen. Samen met mijn zus heb ook ik heel wat van die lelijke dingen gemaakt! Maar knutselen is knutselen, en inmiddels zijn we toch op een aardig niveau gekomen dacht ik zo.
  Jullie knutsels zier er leuk en vrolijk uit en wat een leuke kaartjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja idd weer zo'n leuk verhaal. Ik kan dat met genoegen zitten lezen Joyce. Hartstikke leuk resultaat van een leuke dag. Enig die theekistjes en wat een enige kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, heel herkenbaar (schaam...schaam...) ;-)
  En inderdaad de resultaten mogen er zeker zijn!
  Groetjes,
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha de theezakjes, ik herinner ze me ook nog ;). Maar wat leuk zo'n knutseldag! En wat gaaf die theedoosjes. Heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk verhaal om te lezen!! En wat leuk dat jullie weer gezellig samen aan de knutsel zijn en zulke mooie dingen hebben gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou dat moeten jullie er in houden, al is het maar eens per jaar!! Echt heel erg leuk!!
  leuk om te lezen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klinkt gezellig! Proficiat met je nr. 1 bij de lift challenge!!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!