dinsdag 3 juni 2014

rare tic

Ik heb er een (één? :-p), 'n rare tic. In de scrapwinkel waar ik vaak kom hebben ze voordeelpakketten: heleboel knutselspullen in een tas voor een zacht prijsje. En, Hollands als ik ben (veul voor weinig...) hou ik daar wel van. Maar niet alles in zo'n pakketje, spreekt je meteen aan. Ik kocht mijn pakketje voor de stempelset, het lint en de bling bling die erin zat, wat aan waarde al meer was dan ik voor het hele pakketje betaald had. Ook zat er wat papier in en embellishments die ik noooooit gekocht zou hebben als ik ze los zou moeten kopen. Niet mijn stijl, zullen we maar zeggen.
Maar nu mijn tic. Als ik dan thuis aan de slag ga met die nieuwe spulletjes, gooi ik dat wat ik niet mooi vind niet weg, of bewaar het achterin een hoekje, nee, ik wil dat dan ook gebruiken. En het liefst meteen...(zo van, dan ben ik er maar vanaf!) Bij elk project pluk ik die spullen als eerst uit mijn voorraad om te kijken of ik het toch niet op een of andere manier creatief kwijt kan.

Zo ook deze keer. Bijna een hele papierlijn met bijpassende vilten embellishments, in de kleuren fletsgeel, grauwblauw en viesgroen. Oh ja, en vrolijk zwart. Afijn, niet helemaal mijn kleurtjes. Gelukkig was de achterkant van al het papier effen, zodat ik er al veel van heb gebruikt als fotomat. Die vilten embellishments waren moeilijker (zie afbeelding)Maar toch, na veel zoeken en combineren met andere papiertjes, washitape en stickers, kon ik ook wat van het vilt kwijt, zoals hieronder op het kaartje


Ach, het stimuleert je creativiteit. Maar soms denk ik, maak het jezelf niet zo moeilijk :-p
Groetjes Joyce

8 opmerkingen:

 1. Haha, nou deze is in ieder geval goed terecht gekomen. Leuke uitdaging voor jezelf, zo kom je toch van je troepjes af. Maar om die uitdaging nou voor élke kaart die je wilt gaan maken aan te gaan... ik zou voor het gemak en je eigen plezier ook af en toe ff skippen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, jij maakt het jezelf lastig! Dingen kopen waar je eigenlijk niets mee hebt en die dan van jezelf moeten gebruiken. Als dat geen challenge is! Vind het ook zo leuk hoe je de kleuren omschrijft :) Maar het is je gelukt, hoor! Gaaf kaartje!
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen het verhaal is al leuk. Je kaart trouwens ook. Mix nog een beetje oranje en wat paars met die kleuren en je zult zien.... Het wordt een heel andere mix. Ik zit toevallig naar mijn nieuwe In Colors te staren als ik dit schrijf. Lijkt op jouw fletsgeel, grauwblauw en viesgroen.... Kwestie van wennen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik moest erg lachen om je verhaal. Maar alle gekheid op een stokje: je kaart is leuk. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha die Joyce,
  wat gaaf dat je juist eerst daarmee aan de gang gaat waar je niks mee hebt....Dat snap ik wel, maar vind het wel een hele prestatie hoor!
  En als je dan ook nog zo'n leuk kaart te voorschijn weet te toveren! Echt klasse!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Door het verhaal erachter te lezen wordt je kaart nog mooier, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha ik ken die pakketjes wel, heb er ook een paar gekocht met dingen erin waarvan je denkt wat moet ik ermee. Die liggen dus nog in de kast..............knap dat jij de uitdaging aangaat om er toch iets mee te doen. Je kaart is super, mooie combi!

  Groetjes,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij mij zou dat dus 'verdwijnen'! Leuk verwerkt en mooi kaartje!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!