dinsdag 10 juni 2014

De hoeveelste is het vandaag?

Zegt iedereen dat zo? Hoe dan ook, ik vraag dit regelmatig. Het blijft lastig om de juiste datum te onthouden, de dagen gaan ook zo snel. En natuurlijk is dan altijd de pc, telefoon of agenda in de buurt om je dat antwoord te geven. Maar dat is natuurlijk niet héél crea-bea. En dus maakte ik dit:


De cijfers bevestigt met een lintje, waardoor je ze naar achter draait. Bij cijfers onder de tien is het linkse stapeltje weg en zie je wat meer van het houtpapier op de achtergrond. De naam van de dag kun je ook omdraaien. Door alle kleine papiertjes ideaal om restjes op te maken! Ik gebruikte de restjes van This & That designer paper dat ik overhad van de Stampin' Up! workshop.
De houder is gemaakt van een A4 karton, tot een driehoek gevouwen. Cijfers uit een thickerset, letters van de maanden zijn van een Marianne Design stans en de namen van de dagen heb ik op de computer gemaakt, elke dag een andere kleur. Ze zitten geplakt op "bordjes" met hout-washitape.


De achterkant waarin alle maanden in een bakje zitten. Bij wisseling van de maand haal je de goede eruit en schuift hem aan de voorkant op de goede plek.


Nu alleen nog een goede naam bedenken. Een datum-bordje? Een dag-weergave? Een kalender-organizer? Ach ja. Ik weet in elk geval de hoeveelste het is. Als ik tenminste niet vergeet elke dag de datum om te draaien...

Groetjes Joyce

7 opmerkingen:

 1. Hihi, ik lig dubbel om je laatste zin. Het is gewoon een creatie-Joyces buro kalender. Okee, de eerste 2 woorden waren de schuld van de spellingscontrole maar ach, ik vond het wel wat hebben. Hij is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Joyce, ik vind het een geweldige creatie! Superleuk bedacht en de kleuren zijn ook heel mooi bij elkaar.
  Heb wel eens vaker zoiets gezien, maar allemaal dezelfde....deze is echt origineel.
  Lieve groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is echt wel heel creatief! Doet me een beetje denken aan de scoreborden die we altijd hadden toen ik nog volleybalde. Alleen is jouw 'scorebord' veel mooier en heeft het veel meer mogelijkheden ;) Ideaal project om restjes op te maken.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke dag kalender heb je gemaakt Joyce, en inderdaad erg handig, als je weer eens niet weet de hoeveelste het vandaag is. Ik krijg dat ook niet erin, hi hi ik moet wel lachen om je herkenbaar verhaaltje. Leuke uitvoering heb je er van gemaakt. Fijne dag, groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Joyce,

  Weer een erg creatieve post! En wat leuk om de papiertjes nog een keer terug te zien!! Erg mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!