zondag 30 december 2012

aquarel potloden

Inkleuren, tja, wat zullen we ervan zeggen. Ik vind het superleuk om te doen, als klein kind al, maar om zo'n stempelafdrukje dan ook echt op een kaart te verwerken... Dat lukt me dan meestal niet zo goed. Bovendien verloopt het inkleuren ook niet altijd zoals ik wil, en omdat het me niet altijd zo ligt, weerhoudt dat me ervan om veel geld uit te geven aan de vele dure potloden/markers die er te koop zijn. Toch blijft het wel kriebelen om zo nu en dan een plaatje te kleuren, want oh wat is dat lekker rustgevend (cliché maar waar).

Toen ik pas een filmpje zag met aquarelpotloden, dacht ik, dat is misschien wel wat voor mij. Ik heb een doosje met 12 potloden gekocht, voor een niet al te gekke prijs, en een waterbrush (zo'n penseel met een waterreservoir). Wat is dat leuk zeg! Het kleuren hoeft niet netjes, want je gaat er daarna met het penseel overheen. En met die waterbrush kun je héél precies inkleuren, er komt steeds een kleine hoeveelheid water uit, de borstelharen gaan steeds weer terug in vorm en je hebt geen geknoei meer met glaasjes water en keukenpapier (waarbij de rol keukenpapier meestal na één schilderbeurt op was omdat er weer eens een glaasje water omgaat, hihi).

Dus ik heb lekker zitten kleuren, maar ja, toen had ik dus weer een stapel plaatjes en kwam deel 2: er kaartjes van maken. Daar heb ik me toch maar eens echt toe gezet. De een wat leuker dan de ander, maar in elk geval één voordeel: mijn voorraad is weer flink aangevuld!


Een fijne jaarwisseling en tot volgend jaar! 
Groetjes Joyce

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke collectie kaartjes.
  Ik vind die met die 2 wormpjes erg leuk, maar die simpele met de vlinders is mijn favoriet!

  groetjes
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Joyce,
  wat leuk zeg!! Je hebt de smaal helemaal te pakken!
  De kaarten zijn stuk voor stuk erg mooi, lief en grappig!
  En dat kleuren rustgevend is, is waar hoor...
  Ik wens je een heel fijne jaarwisseling en een spetterend goed begin!
  Lieve groet,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kaartjes zijn het geworden. Gek he dat we ons zelf eerst op de kop moeten geven en het dan afmaken.
  Fijne jaarwisseling,
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, jij hebt flink zitten kleuren! Wat een boel afdrukjes om kaarten mee te maken had je verzameld. Kleuren is inderdaad een leuk en rustgevend werkje. Gaaf dat je de smaak zo te pakken hebt met je aquarelpotloden en waterbrush! Het zijn stuk voor stuk leuke kaartjes geworden. Mijn voorkeur gaat uit naar die met het huisje. Voor 2013 wens ik je heel veel van alles.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zijn ze! Ik vind het knap. Kleuren is zo NIET mijn ding. JIj kan er wat van! Fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe blogjaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!