zaterdag 7 juli 2012

een layout!

Wow, mijn 100e post alweer! En meteen een bijzondere, ik ben namelijk aan het scrappen geslagen. Dat wil zeggen, het maken van layout's (LO's) om sommige van die grote hoeveelheid mooie digitale foto's ook "in het echt" een mooi plekje te geven. Ik had sinds de eerste verjaardag van mijn zoontje (nu alweer zo'n 8 maanden geleden!) geen foto's meer ingeplakt, en nu de vakantie er weer aankomt (lees: veel foto's) werd het tijd om er eens wat af te drukken. Om ze "zomaar" in te plakken vond ik niks, als je zo creatief met een kaartje omgaat is het raar om een foto dan maar "gewoon" op een witte bladzijde van het fotoalbum te plakken. Een digitaal boek maken is ook niet helemaal mijn ding, dus ik ben maar eens een LO gaan proberen. Wel op A4 formaat, om 12x12 te scrappen betekent ook dat ik aan de dure albums en papier moet. Nu heb ik een fotoklapper en mooie A4 fotohoezen gekocht bij de Hema, en ik neem kraft-A4 als basis. Ik vind het eigenlijk best leuk moet ik zeggen! Scrappen hield me altijd tegen omdat het oppervlak zo groot is, maar de foto's nemen al veel plek in beslag, dus het lukte best aardig al zeg ik het zelf. Het is leuk om een titel te bedenken bij je foto's, en om je persoonlijke herinnering erbij te schrijven. Ik ga dit zo nu en dan eens maken. Wees gerust, ik blijf ook bij de kaartjes hoor. Want ik heb al wel gemerkt, bij scrappen (het woord zegt het al) blijven nóg meer restjes over dan bij het kaarten maken, en die restjes kunnen weer mooi op een kaart!

Hopelijk vinden jullie het ook interessant om mijn LO's te zien. Is wel wat anders dan een kaart, maar de opzet kan ook weer als inspiratie voor kaarten dienen, nietwaar?
 En nog wat, ik heb besloten om mijn pagina's anoniem te houden, dat wil zeggen, ik laat de foto's niet volledig zien. Respect voor iedereen die dat wel doet, maar ik wil mijn zoontje liever niet herkenbaar op het internet. Hopelijk krijgen jullie zo toch een indruk van de LO. Het is een dubbele, hierbij de rechterkant:


En de linkerkant:


Groetjes Joyce

16 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan Joyce! En alle respect dat je het snoetje van je zoontje "wegmoffelt". Tenslotte gaat het om de LO en om de gebruikte materialen.
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha die Joyce,

  wat een leuke LO! Ik ben zelf echt meer van de kaarten, omdat ik niet weet waar ik beginnen moet....misschien als ik ooit nog eens kleinkinderen krijg...Jouw LO vind ik in elk geval heel erg mooi!!
  Leuk met die ballen op je LO!!

  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof gedaan, en dat voor een eerste keer. Ik heb het ook een paar keer gedaan, ook ik vond dat erg leuk! Doe het eigenlijk te weinig!
  Ziet er tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook erg leuk om te doen he, layouts maken. En dit is echt jouw 1e?? Ziet er heel erg mooi uit Joyce! Erg leuk ook hoe je de ballen laat terugkomen op je layouts/spread dmv al die cirkels!
  Fijne zondag verder &scrapze!
  Groetjes,Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onwijs leuke LO's en je hebt helemaal gelijk dat je je zoontje niet geheel wilt laten zien.
  Fijne zondag,
  Ethel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ballen-pagina (niet negatief bedoeld natuurlijk ;)) haha ik vind 'm super vrolijk! Leuk dat je zo enthousiast bent over scrappen. Ik doe het ook graag maar veel te weinig. Er ligt nog een stapel te wachten en op a4 is inderdaad een stuk voordeliger!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke LO's!!! Wie wat wel en niet wil laten zien, mag iedereen zelf bepalen, dus respect. Het is natuurlijk wel slim bedacht om er A4 formaat van te maken, maar wist je dat een 12"album helemaal niet zo duur hoeft te zijn??
  Ik koop meestal chipboard platen (Cinch bij scrapbookdepot 2 platen 4,25)en die versier ik zelf en dan het hele album aan elkaar met bindringen. Of 2 (of 1) acrylplaten. Die kun je ook schitterend versieren.
  Dat heb ik een tijdje terug bij mijn trouwalbum laten zien.Die zijn wel wat duurder trouwens en ik verkoop ze ook, zelfs in kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, het gaat je goed af dat scrappen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prima toch dat je je zoontje niet wilt tonen! Ik vind je eerste LO's hartstikke geslaagd. Leuk al die gekleurde ballen. Kom maar op met de LO's hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat maakt toch niet uit, wij kunnen zo wel zien hoe de LO geworden is. Heel goed van je dat je je zoon niet herkenbaar op internet wil.
  Je eerste LO is prima gelukt, leuk om er wat bij te schrijven.
  Geniet maar van hem, het gaat allemaal zoooooo snel!
  Groetjes,
  Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ziet er goed uit ! heel erg leuk ! de tekst is knap gevonden ! ben zelf aan het scrappen geslagen voor mijn dochter die naar londen geweest is. Een hele klus is het om het een beetje ok te maken. Het boek en de ondergrond is al af, nu de rest nog.....
  nog veel plezier !
  en de foto's onherkenbaar, groot gelijk !
  grtjs, martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke LO's!! Helemaal goed! Mooi papier en het klopt helemaal! Op naar de volgende zou ik zeggen!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuke lo!! Enig met die uitgestanste cirkels/ballen.
  Ik hoop dat je nog veel meer lo's gaat maken!! Enne alle respect voor je keuze hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Proficiat met je 100ste post! Heel leuk gedaan, prachtige lo!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk om te zien dat hij de ballen zo super tof vindt! :P
  En goed bezig met het scrappen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk om te zien dat hij de ballen zo super tof vindt! :P
  En goed bezig met het scrappen! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!