dinsdag 11 juni 2013

free-style

Sommigen van ons creatievelingen hebben een hele strakke stijl, waarbij je bijna een waterpas langs hun werk kunt leggen, zo recht plakken ze alles. Ook zijn er bij die uit de losse pols, met wat letters, washi of een verfspetters de mooiste dingen kunnen maken (zie o.a. de prachtige kaart van Inge). Ik zit er een beetje tussenin. Helemaal strak is niet mijn ding (is me trouwens ook nog nooit gelukt, al gebruik ik 10 linialen, wat recht zou moeten zijn is altijd nét scheef geplakt of geknipt, hihi), maar héél erg los, en dan bedoel ik met verf of inkt en dan maar zien wat eruit komt, dat lukt me nou ook niet helemaal. Maar ergens daar tussenin zweef ik, soms wat meer van het een, dan weer wat meer van het ander.

Waarom dit filosofische verhaal? Nou eigenlijk om dit kaartje hieronder in te leiden. Is namelijk héél erg "los", voor mijn doen. Het is al een bij elkaar geraapt zooitje stapeltje papiertjes en stickers, en zomaar geheel toevallig opgeplakt, zonder duidelijk plan. Een van de stukjes papier had een zwart, los lijntje eromheen getekend. Dat heb ik vervolgens met een fineliner bij wat andere papiertjes overgedaan. En toen ben ik helemáál los gegaan (lol), en heb de bloemetjes erbij getekend. En het leek nog of het zo hoorde ook... wow.


Gelukkig had ik voor dit "losse" kaartje direct een bestemming, een vriendin vierde haar verjaardag en ik wist dat deze stijl helemaal bij haar paste. Kwam goed uit dus!


En, voor de oplettende kijker, ik ging wel erg "los" met mijn nieuwe lettertang en was een i vergeten. Oeps...  Die maar even met een witte gelpen erbij getekend. Als dat geen free-style is ;-p

Groetjes Joyce

6 opmerkingen:

 1. Mooi kaartje hoor! Top! Hihi, dat '10 linialen hebben en toch schuin plakken', is zeer herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent zeker kampioen free-style! Ik ben meer van de linialen en vind het zo knap als mensen min of meer uit de losse pols de prachtigste creaties maken. Vind jouw kaartje erg leuk, zeker met dat ronde venstertje.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk gedaan! Helemaal free-style!
  De linialen zijn heel herkenbaar, hihi.
  Groetjes Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk kaartje, heerlijk om je af en toe lekker te laten gaan. Ik kan dat maar moeilijk ;) maar daar zit ik gelukkig niet mee haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eens wat anders is leuk! Gaaf gedaan, Joyce!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk toch, om soms gewoon eens even heel wat anders te doen? Ik ken je eigen stijl nog niet, maar dit ziet er in ieder geval heel geslaagd uit. Gaaf met die losse zwarte lijntjes en hoe alles (zelfs met een missertje) toch op zn plek is gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!