dinsdag 27 maart 2012

Mijn eerste stiksels...

Ik weet nog dat ik "vroeger" (vroegah...) wel eens dacht: wanneer komt nou dat moment dat je een naaimachine gaat kopen? Ik ben, ondanks verwoede pogingen van mijn moeder (zelf een goede naaister) nooit zo enthousiast geworden van het naaien van kleding dat ik er zelf mee ben begonnen. Herstelwerk deed ik altijd maar met de hand (of ik bracht de in-te-korten broeken langs bij (schoon)moeder...), Nooit gedacht dat ik hem voor deze reden zou gaan gebruiken: stiksels op kaarten! Want oh, wat ziet dat er altijd leuk uit bij anderen!
Nu stond er deze week een naaimachine in de folder van de bouwmarkt voor een aantrekkelijk prijsje, en net in die week vroeg manlief: kun jij mijn broek niet een keer korter maken? Ik dacht: dit is DAT moment, nu ga ik maar eens die naaimachine kopen!
Compleet met paars/roze accenten, nou, wat wil je nog meer! Nu bleken de pogingen van mijn moeder om me enthousiast te maken voor de naaimachine niet helemaal overbodig, want ik wist nog dat je moest werken met een onderdraad, bovendraad en ik wist nog wat spoeltjes waren, dus dat scheelt stukken! Nu nog recht kunnen stikken... Dat bleek lastiger dan gedacht, daarom maar beginnen op de binnenkant van een kaart...
Ik heb een beetje overbelichte foto's zie ik, sorry. Het stikken ging niet helemaal recht, maar daar heb ik maar een strookje overheen geplakt... Toen durfde ik het ook op de voorkant. Eerst de randjes, dat ging goed. Toen werd ik een beetje overmoedig, en heb ook het vlinderspoor met de machine genaaid. Niet helemaal goed, maar ja, een vlinder dwarrelt ook...

Het is echt een leuke toevoeging vind ik zelf! Hebben jullie nog leuke ideeën met stiksels met je naaimachine? Groetjes Joyce

17 opmerkingen:

  1. Wow, voor een eerste poging! Ik ben onder de indruk! Hoe mooi ik het ook vind, ik waag me er niet meer aan, maar ik ben heel benieuwd naar jouw creaties met de naaimachine..

    Groetjes,
    Marit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooooh leuuuuk! Zoals je weet ben ik een verwoed stikster. Ik vind het heerlijk en oh zo leuk op kaarten. Tof dat je ook bent begonnen en het ziet er al erg goed uit moet ik zeggen!
    Je kan ook opzettelijk lekker zwierig stikken en dan twee lijnen naast elkaar. geeft ook een heel mooi effect. Veel plezier met je naajmasjien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hai Joyce,
    Daar ben je al met je eerste stikels en ze zijn bijlange niet slecht voor de eerste keer! Zou ik de mijne dan ook maar eens gebruiken voor op kaarten? :-)
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Joyce, wat mooi gedaan! Knap hoor.
    Ideeën heb ik niet echt, ik heb weleens gehoord dat je aparte naalden moet gebruiken voor kaarten en stof. Dit vanwege het snel bot worden van de naald. Maar dat wist je misschien al...
    Veel plezier ermee!
    Groetjes Ellie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Woow je eerste stiksels zien er al super uit!! En ook nog eens zwierige krullen! Prachtige kaart is het! Zelf had ik een heel oud machien van oma nog, maar het was niet veel meer. Laatst was er ook een naaimachine bij de Aldi voor weinig en die heb ik toen gekocht.En nu maak ik ook af en toe kaarten met stiksels, ben er ook nog niet zo goed in, maar we blijven oefenen:))

    Groetjes, Marijke en Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou tof toch! Het had mijn verhaal kunnen zijn, haha!
    Ook zo'n moeder, ook (ondanks modevakschool) geen interesse, ook uiteindelijk voor m'n kaarten aangeschaft toen ie voor een prikkie werd aangeboden. Tof toch!
    Ben niet echt een topper, als ik dat bij José zie..
    maar om het af en toe te doen, erg leuk!
    Volgens mij, als jij zo doorgaat, onstaan er steeds meer ideeën!! Succes!
    Groetjes Cornelie
    O, vergeet helemaal je kaarten. Knap voor de eerste keer!! Heel erg leuk je kaarten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het eerste resultaat mag er zijn! Wel leuk hè, om de naaimachine bij het scrappen te gebruiken?! Ben zelf ook af en toe aan het experimenteren.
    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vanaf nu ga jij overal op de stiksels letten, dan komt de inspiratie vanzelf :)
    Leuke kaart! Ineens al een moeilijk iets, zo'n recht randje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zeer leuk en goed gelukt voor een eerste poging :D !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gaaf! Ik heb ook wel eens geprobeerd om de naaimachine tegebruiken bij het scrappen maar dat lukt me echt niet!

    Liefs Gwendolyn

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ziet er toch goed uit?? Leuk joh, mooi kaartje!
    Ook minder netjes stikken is leuk, zeker twee randjes door elkaar laten slingeren, zigzagje ertussen. Of alleen zigzag, er is zoveel leuks te doen met de naaimachine, succes!

    Groetjes, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een prachtig kaartje Joyce en je stikwerk is heel goed gelukt!!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind het al heel knap! Ik zou het je niet nadoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja! Je bent ook overstag! Ik gebruik op vrijwel elke kaart stiksel. Bovenop heb ik altijd doorstikgaren (=dikker), vind dat persoonlijk iets mooier. En verder veel proefjes maken. Ik vind het ook lekkerder werken als je door minimaal twee lagen papier gaat i.p.v één. Ik geef wel eerlijk toe dat ik altijd van de rechte lijnen ben. Ook eens geprobeerd om een vlinder te laten vliegen, maar dat was geen succes ;). Mocht je nog vragen hebben, stuur me gerust een mailtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. hey joyce,

    mooie kaartjes.. je site ziet er ook mooi uit zeg!
    en eindelijk kan ik reageren haha
    ga zo door

    liefss

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Een tipje: wanneer je twee bobijntjes garen gebruikt dan heb je een dikker effect.
    Je kunt ook eerst stikken met een lange steek; je draad weer lostornen en met een mooie (dikkere)sierdraad met de hand opnieuw naaien want nu heb je gaatjes die precies dezelfde afstand hebben.
    Wanneer je naait met twee naalden (aan beide uiteinden van je draad) kun je een perfecte stiksteek bekomen.
    Je wisselt bij elke steek van naald.
    Alvast veel succes want je eerste resultaten zien er bijzonder goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wooow!!
    Je hebt gewoon een naaimachine gekocht, super hip! En hij ziet er ook echt heel leuk uit!
    :D

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!