zaterdag 19 juli 2014

ieks, vieze vingers!

Ja, want daar ben ik niet zo van. Vieze vingers... Ben helemaal niet zo smetvrezerig aangelegd, en ga ook gerust met de kinderen kleien - in de zandbak - deeg kneden voor koekjes. Maar om nou bewust in de kast te duiken, daar verf en inkt uit te voorschijn te halen, en te denken: nu ga ik daar eens mee kliederen? Nou nee. Meestal kies ik voor de veilige (en schone) weg van papier, stickers en mijn snijapparaat.

Maar ja, het effect van die kaarten met stencils en inkt is altijd wel zo leuk. En nu had ik onlangs leuke stencils gekocht en die moeten natuurlijk wel een keertje worden uitgeprobeerd. Je voelt hem al aankomen. Keukenrol en water in de aanslag, krant onder mijn snijmat en gaan met die banaan. En met een leuk linkje (Video van Kristina Werner: klik) met het idee voor een kaartje was ik zó van start. Met hierbij mijn resultaat:


Een kraft kaart en daarop het stencil. Mijn witte inkt deed het niet zo goed en daarom Gesso als ondergrond gebruikt, aangebracht met een sponsje. Toen dat droog was, het stencil een klein stukje opgeschoven en toen met drie kleuren inkt eroverheen (groen, blauw, paars) en een beetje in elkaar laten overlopen (al heb ik niet van die mooie distress-inkt als in het filmpje, maar toch). Daarna een strook vellum bestempeld met versamark en geëmbost met blauw embossingpoeder. Daarna wat witte accenten aangebracht met een gelpen op het vellum. Al had ik het inkleuren van "happy" een volgende keer achterwege gelaten.

En met die vieze vingers viel achteraf nog best mee. Nu de eerste horde is genomen moet ik me er maar eens vaker toe zetten. Want je raad het al. Het was natuurlijk superleuk...

Groetjes Joyce

7 opmerkingen:

 1. Hoi Joyce,

  Leuk idee! Mooie kleuren op kraft. Ik denk dat ik ook eens die leuke stencils ga bestellen...bij mezelf ;)

  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wat een prachtig resultaat. Mooie prachtige kleuren ook. Volgende keer het sentiment eens met wit embossen, dat komt nog mooier uit op vellum en de wat donkerder achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. blijven kliederen zou ik zeggen want dit is mooi!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh ja mooi! Ik ben nu ook aan het kliederen met stencils en cirkels. Hier en daar ook vieze vingers, ik hou er ook niet van. Vooral niet omdat ik dan ongezien op mijn eindresultaat alsnog perongeluk vlekken kan maken.... grrr! Maar lekker door kliederen hoor, resultaat is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, heel mooi resultaat! Leuk dat je met deze techniek aan de slag bent gegaan! Toen ik onlangs Kristina's tutorial zag, had ik ook zin om dit eens te proberen. Maar bij een gedachte is het dan ook gebleven... (-:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Wat een gaaf effect. Vooral lekker blijven knoeien. Dat is het wel waard.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuk gedaan! Misschien moet ik ook maar eens gaan kliederen hihi

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze met veel plezier!